Uncategorized

Liikenneilta Pikku Huopalahdessa 16.11.17

Liikenneilta 16.11.17

PaikkaPikku Huopalahden Ala-aste
KeskustelijatRiitta Putkonen, päällikkö, Hgin kaupungin Liikenne- ja katusuunnittelu
Taneli Nissinen, liikenneinsinööri, Hgin kaupungin Liikenne- ja katusuunnittelu
Michela Söderström, Hgin poliisi, ennaltaehkäisevä toiminto
PuheenjohtajaPauliina Lehtinen

Asukkailta ja keskustelijoilta tulleita ehdotuksia liikenneturvallisuuden parantamiseksi ja liikenteen sujuvoittamiseksi:

 • Liikenneinsinööri Taneli Nissisen mukaan läpiajoliikenteen hillitsemiseksi liikennesuunnittelun keinovalikoimassa on enää käytettävissä katujen katkaisu. Asukkaat eivät kuitenkaan tätä ajatusta kannattaneet.
 • Michela Söderström kommentoi, että liikennemerkeissä on selviä puutteita (mm. suojatiemerkeissä). Poliisi tekee parhaillaan liikenteen tehostettua valvontaa. Toiveita valvonnan kohteista voi lähettää osoitteeseen els_liikennevalvontatoiminto.helsinki@poliisi.fi.
 • Suojatiemerkintöihin toivottiin parannuksia. Erityisesti keskusteltiin Paciuksenkaaren katuaukiosta. Taneli Nissinen myönsi, että katuaukio ei ole toimiva nykyisillä liikennemäärillä. Reetta Putkonen lupasi, että Maakujalla oleva katuaukio otetaan tarkasteluun. Asukkaiden toiveena on, että katuaukion sijasta risteykseen saadaan selkeät suojatiemerkinnät. Risteyksessä oleva koristepuu ruukkuineen estää näkyvyyttä. Myös siitä Putkonen lupasi viedä kaupungilla viestiä eteenpäin.
 • Asukkaat toivoivat läpiajokieltoa, johon liikennesuunnittelu ei kuitenkaan näyttänyt vihreää valoa (ei pystytä valvomaan, ei toimi).
 • Keskusteltiin Tilkankadun pyörätien poistamisesta. Liikennesuunnittelu totesi, että kaupunkiympäristöön ei enää tehdä jaettuja pyörä- ja kävelyteitä.
 • Asukkaat kertoivat, että parissakin paikassa Pikkiksessä pyörätien jatke+ suojatie ovat vaarallisia kohtia.
 • Toivottiin, että kaikki Pikkiksen suojatiet olisivat selkeämmin merkittyjä (suojatiemaalaukset näkyviä, merkit oikealla korkeudella ja suorassa). Toivottiin suojatietoppiin vilkkuvia valoa (liikennesuunnittelu tyrmäsi ehdotuksen). Valaistus pitäisi olla parempi erityisesti suojateiden ja risteysten kohdalla.
 • Paciuksenkaaren kavennuksen kohdalla autojen pysäköintipaikat ovat liian lähellä suojatietä. Estävät näkyvyyttä sekä jalankulkijoiden että autoilijoiden. Asukkaat kertoivat, että suojatie on erittäin vaarallinen siitä kulkeville pienille koululaisille. Voisiko kavennuksessa olla etuajomerkinnät, jotka hillitsisivät kilpa-ajoa kavennukseen.
 • Toivottiin kolmiota Kallioportaankadun ja Paciuksenkadun risteykseen. Nissinen totesi, että nostaisi nopeuksia ja lisäisi läpiajoa.
 • Muita ehdotuksia: Stop-mekkejä suojateiden kohdille, välisaarekkeita ja esteitä, jotka pakottaisivat autoilijaa hiljentämään nopeutta. Alueen nopeusrajoitukseksi 10 km/h. Alepan risteykseen oikealle kaistalle myös suoraan ajo. Kaistaa tukkivat pari parkkiruutua pois. Liikennesuunnittelu ei näihinkään ehdotuksiin lämmennyt.
 • Omasairaalan risteykseen oikealla kääntyville vihreä nuolivalo (purkaisi risteyksen ruuhkaa).

Sovittiin, että Pikkis juhlii kerää asukkaiden ehdotuksia ja välittää ne suoraan alueen liikennesuunnittelijalle Taneli Nissiselle.

3 thoughts on “Liikenneilta Pikku Huopalahdessa 16.11.17

 1. Edelleen askarruttaa missä voin pyöräillä Tilkankadulla? Aiemmin sallittu jalankulkijoiden seassa joka oli huono ratkaisu. Voisiko Tilkan puoleisen jalkakäytävän muuttaa pyöräilijöille kun asuintaloja vain muutama sillä puolella. Tilkankatu on muuten aivan turvaton vaikka hidasteita onkin. Ikää yli 60 vuotta.

 2. Pyörätie jommallekummalle puolelle Tilkankatua!!!
  Ei ole mukavaa jännittää kokoajan milloin taas joutuu auton töytäisemäksi ja loukkaantua😡
  Miten voi olla niin vaikeata käsittää, Huoh. Päättäjät tulkaa itse ajamaan siinä niin ymmärrätte!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *